Log ind Kontakt Tilmeld nyhedsbrev Telefon: 2422 4411

Vil du starte egen virksomhed - og bor du i Skanderborg Kommune?

Så er du landet det rette sted! 

ErhvervSkanderborg er sat i verden for at bakke op om netop dig og din drøm om at starte virksomhed. 

Uanset hvor du er i processen, sidder vi klar til at hjælpe dig. Måske har du allerede masser af erfaring og gåpåmod, eller måske har du lige nu blot en idé, som du ønsker at drøfte. Det kan også være, at du er nysgerrig på, hvad det kræver at starte egen virksomhed. 

Vi er her for at skabe de bedste vilkår for din opstart. Vi kan vejlede dig inden for et hav af grundlæggende spørgsmål, som de fleste nye iværksættere støder på. Det kan handle om din forretningsidé, økonomi, regler, markedsføring eller noget helt femte.

Vi kan hjælpe dig videre, skabe overblik, gøre tanke til handling, koble dig med den rette kontakt, inspirere dig og meget mere. Vi tager udgangspunkt i dine behov. 

Du behøver ikke være medlem, og det er fortroligt, gratis og 100% uvildigt, når du tager fat i os. 

Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af ErhvervSkanderborg.

1:1-sparring - fortroligt, gratis og 100% uvildigt

Alle i Skanderborg kommune der har en virksomhed eller overvejer at starte virksomhed, har mulighed for at få gratis og fortrolig sparring hos os. Du behøver ikke være medlem. 

Du kan komme med store og små overvejelser om alt fra forretningsidé til markedsføring. Uanset hvilke ønsker og ambitioner du har for din nye virksomhed, hjælper vi dig godt på vej. 

Samtalen kan foregå hos dig selv, i vores lokaler, som onlinemøde eller over telefon, alt efter hvad du foretrækker. Hos os er din virksomhed i fokus, og vi tager udgangspunkt i dine behov.


Tidlig sparring

Du behøver ikke at have overvejet det hele eller være et bestemt sted i processen, inden du tager fat i os. Vi giver tidlig sparring til dig, som lige har taget hul på processen eller er i tvivl om, hvordan du kommer i gang. Din virksomhed behøver ikke at have et CVR-nummer, og du behøver ikke have lavet en detaljeret plan. 

Fortæl os, hvad du drømmer om, så hjælper vi dig med at skabe afklaring og handle på dine idéer - vi glæder os til at høre fra dig!

Book et møde 

Ung iværksætter? 

Gang i karrieren - og klar til at prøve noget nyt?

Arrangementer - også for nystartere

10 trin til opstart af virksomhed

Vores arrangementer giver ny viden og inspiration samt mulighed for at sparre med andre og udvide dit netværk. 

Arrangementet ’10 trin til opstart af virksomhed’ afholdes flere gange årligt, og er direkte målrettet dig som vil starte egen virksomhed. Vi gennemgår alt det basale i forbindelse med opstart af egen virksomhed, og du har mulighed for at stille alle de spørgsmål, du vil. Samtidig har du mulighed for at møde og netværke med andre lokale iværksættere. Arrangementet er gratis for alle - husk at tilmelde dig, inden du møder op.

Mange flere arrangementer

Vi er hvert år vært for cirka 60 forskellige arrangementer såsom faglige foredrag, inspirationsoplæg, workshops, sociale events og netværksbetonede arrangementer. Langt de fleste er gratis, hvis du er medlem, og du kan også deltage som gæst ved at købe dig adgang til et enkeltstående arrangement.

Vores arrangementer er for alle - og ikke kun nystartere. I oversigten over vores arrangementer kan du vælge at filtrere efter kategori - vælger du kategorien ’Iværksætteri’, præsenteres du for de arrangementer, som især er tiltænkt iværksættere.

Hvad lærer du på "10 trin til opstart af virksomhed" 

Se alle vores arrangementer

"Jeg blev mødt der, hvor jeg var"

Thea Larsen, ejer af Naturens Børn ApS

"...jeg havde brug for at snakke med nogen om det, jeg selv sidder og tumler med. Bare nogen der har erfaring med at vejlede sådan nogle som mig. Det gav mig motivation til at komme videre i processen.”

Læs hele historien om Theas opstart her (kommer snart)

5 trin, der får dig godt fra start

1. Det personlige

Drivkraften, gåpåmodet og lysten til at starte egen virksomhed skal komme fra dig selv. Derfor er det også afgørende for din virksomhed, at du trives. Det kan være en god idé løbende at stille dig selv spørgsmål som: 

 • Hvad driver dig? 
 • Hvordan ser dine prioriteringer ud?
 • Har du støtte fra dit private bagland?
 • Har du brug for hjælp til de opgaver, som du ikke mestrer til fulde eller ikke har lyst til?

Skriv ned, hvorfor du ønsker at starte at virksomhed - så du kan altid minde dig selv om, hvorfor du tog springet. Årsagerne kan være mange - måske har du opdaget et hul i markedet eller ønsker et andet arbejdsliv?

2. Idé og forretningsmodel

Først og fremmest må du have styr på din idé. Din idé er grundlaget for hele din virksomhed. Du må kende den godt, så du kan videreformidle den til kunder, markedet og samarbejdspartnere. Du skal finde ud af om din idé holder i forhold til det, du drømmer om. Hvis du vil leve af din idé, skal du undersøge, om der er et marked – om du kan tjene penge på den.

Stil dig selv spørgsmål som:

 • Hvilket problem løser din idé – og for hvem?
 • Hvordan ser markedet ud – og hvem er dine konkurrenter?
 • Hvilken virksomhedsform skal du vælge?

Værktøjer - vækstark (kun til eget brug. Må ikke deles eller kopieres): 

Idébeskrivelse - konkretisér din idé og din forretningsmodel

Markedspladsen - kend dine konkurrenter og differentiér dig  

Netværkskort - er du connectet med de rette personer? 


Brug for andre værktøjer? Tag fat i os på mail eller telefon - du finder kontaktinfo her

3. Salg og markedsføring

Dine kunder skal vide, at du findes - og du dit produkt/ydelse skal løse et "problem" for kunden - før de kan købe dit produkt. Derfor må du lære dine kunder at kende, så du forstår deres behov og adfærd. 

Derefter skal du gøre dig synlig og relevant over for dem. Det kan være gennem netværk, visitkort, annoncer, hjemmeside, nyhedsbreve, sociale medier osv. Selvom du måske ikke føler dig på hjemmebane, handler det bare om at komme i gang. Prøv af, evaluér og justér hen ad vejen. Du behøver ikke have en perfekt hjemmeside for at få gang i salget.


Stil dig selv spørgsmål som: 

 • Hvem er din målgruppe?
 • Hvordan vil du sælge? (webshop, kold kanvas, netværk osv.)
 • På hvilke digitale platforme befinder dine kunder sig?
 • Hvilken slags markedsføring giver mening for din virksomhed?

Værktøjer - vækstark (kun til eget brug. Må ikke deles eller kopieres):

Kundepersona - beskriv din drømmekunde som en person

Elevatortalen - øv dig på at præsentere din virksomhed

Sociale medier - overvej, hvilke kanaler der er relevante ift. din målgruppe

Brug for andre værktøjer? Tag fat i os på mail eller telefon - du finder kontaktinfo her

4. Økonomi

Økonomien omkring din virksomhed er altafgørende. Det er vigtigt, at du får lagt et realistisk budget og får styr på bogføringen. Vi er godt klar over, at finansiering og bogføring kan virke både overvældende og vanskeligt - for slet ikke at tale om skat og moms. 

Vær opmærksom på, at din virksomhed skal momsregistreres, når du forventer at omsætte for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for ét år, og det gøres på Virk

Det økonomiske ansvar ligger i sidste ende hos dig, men vi kan altid vejlede dig og sætte dig i forbindelse med en revisor eller en anden fagperson fra vores netværk til et gratis møde. Til vores arrangement ’10 trin til opstart af virksomhed’ taler vi også om alt fra prissætning til indbetaling af skat. Vi hjælper dig med at beregne dine etableringsomkostninger, viser et eksempel på et budget og meget mere.


Stil dig selv spørgsmål som: 

 • Har du behov for finansieringen til din virksomheds opstart?
 • Skal du være momsregistreret?
 • Skal du have professionel hjælp fra for eksempel en freelance bogholder?

Værktøjer:

Skabeloner til budget (via virksomhedsguiden) - etablering, drift og likviditet

Sæt den rigtige pris (kun til eget brug, må ikke deles)


Brug for andre værktøjer? Tag fat i os på mail eller telefon - du finder kontaktinfo her

5. Regler og registrering

Når du har styr på din idé og virksomhedsform er det tid til at registrere din virksomhed og oprette et CVR-nummer. Du registrerer dig på den offentlige portal Virk, og derefter får din virksomhed sit eget CVR-nummer. Derudover kan der være andre branchespecifikke regler eller andre registreringer, du skal have styr på. Det hjælper vi gerne med.


Nyttige links:

 • Virksomhedsguiden.dk - Erhvervsstyrelsens samlede vejledningsplatform med indhold leveret og verificeret af offentlige myndigheder
 • Iværksættertjeklisten - Et af Virksomhedsguidens værktøjer til overblik i opstartsfasen målrettet dig, som er iværksætter
 • Virk - En offentlig webportal, der fungerer som selvbetjeningsplatform og virksomheders indgang til det offentlige. Den administreres af Erhvervsstyrelsen.

Sådan kommer du videre

Nu har fået en smagsprøve på al den viden, værktøjer og erfaring, som vi sidder klar med for at hjælpe dig i din opstart. Vi kan selvfølgelig ikke give dig alle svarene, men vi kan guide og hjælpe dig videre, uanset hvor i processen du er. Det eneste du skal gøre, er at række ud.

1-1møder

Vi er fire rare mennesker på kontoret, og vi holder alle møder med iværksættere - så bare tag fat i en af os. Du finder vores kontaktinfo lige her. Ring eller send en mail - så vender vi tilbage hurtigst muligt.


10 trin til opstart

Et første skridt kan også være at deltage på vores næste iværksætter-aften "10 trin til opstart af virksomhed" - her gennemgår vi de basale ting omkring opstart. Tjek vores kalender her, filtrer på "iværksætteri" og find næste dato for arrangementet - husk tilmelding.

Kontakt en lokal fagperson

Har du et konkret spørgsmål til fx revisor eller advokat, så har du også mulighed for at tage direkte kontakt til en af rådgiverne i vores iværksætterpanel. Sig gerne, at du har fundet deres kontaktinfo hos os. 

Du finder en præsentation af hele panelet lige her.

Medlemskab - bliv en del af flokken

Vi arbejder for alle virksomheder og iværksættere i Skanderborg Kommune – medlem eller ej. Men vi sætter stor pris på at lære dig og din virksomhed godt at kende, og som medlem har du en lang række fordele.

Som nystarter er et medlemskab en god mulighed for at komme i gang med at skabe kontakter og netværksrelationer. Du bliver en del af flokken, og de andre medlemmer er lokale folk med åbne arme og stor vilje til at hjælpe hinanden og dig. Desuden kommer din virksomhed til at fremgå af vores medlemsliste.

For at blive medlem kræver det, at du har et CVR-nummer, og det koster under 60 kr. om måneden af være medlem, når dit CVR-nummer er under 1 år.

Øvrige fordele

Som medlem bliver du en del af vores store erhvervsnetværk med mere end 650 medlemsvirksomheder, du bakker aktivt op om det lokale erhvervsliv, du får rabat på flere kurser og fri adgang til +60 årlige arrangementer. 

Du kan som medlem også få større lokal synlighed ved for eksempel at deltage i vores arrangementer, booke en annonce i vores nyhedsbrev og via markedsføring og presseomtale i både vores lukkede Facebookgruppe og åbne Facebookside.

Se hvem der allerede er medlem 

Læs mere om medlemskab