Log ind Tilmeld nyhedsbrev Telefon: 2422 4411

Har du sikret din virksomhed i tilfælde af sygdom eller dødsfald?

Vær på forkant, hvis det utænkelige skulle ske.

Mange tager ikke stilling til ovenstående spørgsmål, og det kan have uheldige konsekvenser for din virksomhed – og der er risiko for, at virksomheden ikke bliver videreført efter dine ønsker. Samtidig kan det efterlade dine efterladte i svære situationer.

Er du ejerleder, er der flere måder, hvorpå dine ønsker kan sikres. Den rette fremgangsmåde og de rette dokumenter afhænger af netop dine ønsker, valg af virksomhedsstruktur mm.


Relevante overvejelser - kort fortalt:

  • Forsikringer

Undersøg relevante forsikringer, f.eks. en nøglepersonsforsikring med henblik på dækning ved en eller flere udvalgte personers sygdom og ulykke.

  • Professionel bestyrelse

Driver du virksomhed i selskabsform med en bestyrelse, bør du altid give bestyrelsen indblik i dine øn-sker, hvis du en dag ikke selv måtte være i stand til at drive virksomheden.

  • Virksomhedstestamente/handlingsplan

Du kan med dette dokument give andre udvalgte personer et indblik i, hvad du ønsker, der skal ske med den fremtidige drift, og du kan ligeledes sikre, at relevante oplysninger såsom password, vigtige samarbejdspartnere mm videregives.

  • Fuldmagter

Skab selvbestemmelse over, hvem der skal handle på dine vegne, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Du kan bl.a. vælge, hvem der dine stemmerettigheder skal overdra-ges til.

  • Ejeraftale

Er du ikke alene i ejerkredsen? I så fald bør der altid oprettes en ejeraftale, således at I er på forkant i forhold til eventuelle uenigheder og uforudsete begivenheder, herunder en eventuel køberet eller -pligt i tilfælde af pludseligt dødsfald eller alvorlig sygdom.

  • Testamente

Du har sikkert et ønske om, hvem der skal overtage din virksomhed, når du ikke længere selv er her - dette ønske er kun juridisk bindende, såfremt det er noteret i et testamente.


Mød oplægsholderne

Advokat og partner, Tyge Rasmussen er bl.a. specialiseret indenfor virksomhedsoverdragelser og selskabsret. Han har stor erfaring i at rådgive virksomheder og ejerledere om køb og salg af virksomheder og generationsskifte, ligesom Tyge rådgiver virksomheder og ejerledere om, hvordan de bedst muligt sikrer virksomheder i særlige situationer.

Advokatfuldmægtig Elisa Cortsen er specialiseret inden for familie- og arveret, og hun har stor erfaring med at udarbejde bl.a. testamenter, ægtepagter, og fremtidsfuldmagter, herunder med fokus på selskabsretlige aspekter.

Arrangementet er gratis for medlemmer af ErhvervSkanderborg. Andre: 500 kr. + moms. Der opkræves et no-show-fee på 250 kr. for udeblivelse uden afbud senest 2 dage før arrangementet.

Vi glæder os til at se dig!

PS Det er nemmest at parkere i Scandinavian Center ved siden af Musikhuset.

Oplægsholdere

Elisa Cortsen

Tyge Rasmussen

tirsdag den 29. november 2022
Kl. 14.00-15.30

Kromann Reumert Advokatfirma, Rådhuspladsen 3, 8000 Aarhus C

Medlem
GRATIS
Andre
kr. 500,-

Tilmeldingsfrist overskredet, kontakt ErhvervSkanderborg direkte
Erhvervschef
Marianne Kristensen
T: 30 35 25 85
M: mak|erhvervskanderborg.dk