Log ind Tilmeld nyhedsbrev Telefon: 2422 4411

Stop med at sælge!

”Vores kunder er langt foran vores egen salgsproces. Og alt for ofte bliver vi ikke en gang budt op til dans”.

Sådan siger en salgsdirektør for en B2B-virksomhed. For sagen er den, at mængden af information på nettet er enorm, og B2B-indkøberen er længere end 80% i sin købsproces, når leverandøren bliver kontaktet.

Rollerne og processerne har ændret sig, og vi kan ikke ”bare” proppe produkter ned i halsen på kunden. Derfor skal vi stoppe med sælge, og hjælpe kunden med at købe.

På dette morgenmøde kommer vi til at tale om kundens udbytte. Ikke så meget om, hvad vi selv kan, men hvad kunden konkret får ud af at samarbejde med os.

Kender vi kundens virksomhed? Kender vi kundens Gains og Pains? Taler vi kundens eget sprog? Hvordan er kundens KØBsproces? For den er vigtigere end vores egen salgsproces. Og sælger vi produkter eller løsninger – hvad er forskellen?

Kom og få et bud på, hvordan du kan hjælpe din kunde med at købe hos dig. Og hvilken rolle og hvilke kompetencer kræver det af dig, hvis du stopper med at sælge?


Om oplægsholderen

Morten K. Andreasen rådgiver B2B-virksomheder om praktisk forretningsudvikling med fokus på kunderne. Han har arbejdet i flere brancher med ansvar for kunder – danske som internationale – og har opgaver på bestyrelses-niveau.

Arrangementet er gratis for medlemmer af ErhvervSkanderborg. Andre: 500 kr. + moms. Der opkræves et no-show-fee på 250 kr. for udeblivelse uden afbud senest 2 dage før arrangementet.

Vi glæder os til at se dig!

Oplægsholder

Morten K. Andreasen

fredag den 21. januar 2022
Kl. 8.30-10.30

Personalekontoret ApS, Nydamsvej 17, 8362 Hørning (Octopus)

Medlem
GRATIS
Andre
kr. 500,-

Tilmeldingsfrist overskredet, kontakt ErhvervSkanderborg direkte
Erhvervschef
Anja Ellersgaard Basse
T: 24 22 44 11
M: aeb|erhvervskanderborg.dk